Cos / (items) Total 0,00 lei 0
 x 

Your shopping cart is empty!

Top anvelope iarnă: Cum alegem cele cele mai bune cauciucuri de iarnă

Data publicarii 2 08 2021

Presiunea anvelopelor

Data publicarii 2 08 2021

Presiunea anvelopelor - Stabilirea valorii corecte si modul in care aceasta influenteaza sofatul. Anvelopele sunt piese esentiale ale autovehiculelor, asigurand legatura dintre acestea si calea de rulare. Pastrarea lor in conditii optime, atat din punct de vedere al uzurii, cat si al asigurarii unei presiuni corecte, este esentiala pentru parcurgerea drumurilor publice in siguranta si intr-un mod eficient.


Top anvelope vară: cum alegem cele mai bune anvelope de vară?

Data publicarii 2 08 2021

Top anvelope vară: cum alegem cele mai bune anvelope de vară?

Siguranța, viteza și confortul depind în principal de ceea ce se potrivește „prietenului tău din oțel”. Alegerea anvelopelor de vară este mult mai importantă decât cea a anvelopelor de iarnă, deoarece în sezonul cald șoferii se simt mai în siguranță la volan, ceea ce reduce vigilența și precizia de conducere și crește viteza în timpul conducerii.


Cele mai frecvente greșeli in. Utilizarea anvelopelor. Agricole

Data publicarii 2 08 2021

Greșeli frecvente care scurtează durata de utilizare a unei anvelope agricole 

Ați observat că anvelopele agricole pe care le dețineți nu mai au aceleași performanțe și condusul utilajelor devine din ce în ce mai dificil în pofida faptului că nu a trecut mult timp de la prima utilizare? Acesta este un semn clar că anvelopele agricole pe care le aveți sunt supuse unei uzuri anormale.


Anvelope (cauciucuri) auto de vara sau all season?

Data publicarii 2 08 2021

Anvelopele sau cauciucurile sunt esențiale în buna funcționare  a autoturismului, a siguranței pasagerilor și participanților la trafic. De aceea, alegerea celor mai bune anvelope nu este o sarcină ușoară. Cum vremea caldă ne bate la ușă, cele mai frecvente întrebări în rândul conducătorilor auto sunt: anvelope auto de vară sau anvelope auto all season?  Sunt anvelopele all season la fel de eficiente în lunile fierbinți precum anvelopele de vară?


Când este momentul să optezi pentru cauciucuri noi?

Data publicarii 2 08 2021

Când este momentul să optezi pentru cauciucuri noi?

Cauciucurile sau anvelopele sunt practic încălțările autovehiculului. Rolul acestora este dublu și constă în buna funcționare a autovehiculului și siguranța pasagerilor.


Anvelope camioane - TOP cele mai bune cauciucuri de camioane

Data publicarii 2 08 2021

Alegerea anvelopelor sau cauciucurilor potrivite pentru camioane poate fi o provocare dificilă ca urmare a faptului că sunt atât de multe lucruri de luat în calcul. Alegerea anvelopei influențează viteza și manevrabilitatea autovehiculului, precum și confortul șoferului și al pasagerilor. Fără a menționa și un alt lucru important: stabilitatea mărfurilor sau a produselor transportate.

 

Alegerea greșită a anvelopelor de camion poate însemna mai puțină tracțiune, exact atunci când aveți cea mai mare nevoie. Acest lucru poate duce la evenimente neprevăzute, accidente sau pierderea obiectelor transportate. Din motive de siguranță și performanță, este foarte important ca anvelopele să fie adaptate corespunzător condițiilor meteorologice și de teren pe care camionul le va întâlni cel mai frecvent.

 

Acest lucru înseamnă că anvelopele potrivite pentru un camion vor trebui să fie specifice tipului de mediu în care camionul rulează în fiecare zi, fie el umed sau uscat, cald sau rece. De asemenea, este important modul în care șoferul folosește camionul și tipurile de teren pe care circulă cel mai frecvent. Dar cum să alegeți setul potrivit de anvelope pentru camion? În primul rând, va trebui să determinați dimensiunea adecvată, apoi tipul și marca care vi se potrivesc cel mai bine și bugetul pe care îl aveți la dispoziție.

 

1.     Cum alegem dimensiunea anvelopelor de camion?

2.     Elemente de luat în considerare în alegerea cauciucurilor de camion

3.     Tipuri de anvelope pentru camioane

4.     Top cele mai bune anvelope camioane

 

 

1.     Cum alegem dimensiunea anvelopelor de camion?

 

Primul pas în alegerea anvelopelor corecte pentru camionul dumneavoastră  este determinarea dimensiunii de care aveți nevoie. Aceste informații de care aveți nevoie pot fi găsite în general în patru locuri:

-direct pe anvelopele de camion pe care urmează să le schimbați;

-pe un autocolant situat în interiorul ușii șoferului;

- la ITP;

- în manualul autovehiculului.

Pentru performanțe și siguranță optimă, evitați achiziționarea de cauciucuri pentru camion care nu pot fi utilizate pe tipul dvs. de camion. Și asigurați-vă că urmați întotdeauna recomandările producătorilor de camioane care sunt înscrise în manualul tehnic al fiecărui autoturism în parte.

 

2.     Elemente de luat în considerare în alegerea cauciucurilor de camion

 

Pentru mulți proprietari de camioane, una dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare în alegerea anvelopelor este modul în care anvelopele vor afecta călătoria. În cazul camioanelor vorbim de cele mai multe ori despre mii de km parcurși într-un timp scurt.  Un alt element important este modul în care acestea vor afecta performanța. Atunci când alegeți anvelopele de camion, este crucial să luați întotdeauna în considerare trei elemente pe care vi le prezentăm mai jos.

 

Performanță

Performanța anvelopelor este determinată de tipul și condițiile terenului pe care camionul va rula (asfalt, pietriș, pământ umed, roci), în special la viteze mari, în curbe și în condiții nefavorabile. În consecință, va trebui să alegeți cele mai potrivite anvelope pentru camioane în funcție de drumul pe care camionul îl va parcurge cu regularitate.

 

Fluiditatea la volan

Designul benzii de rulare poate genera vibrații și zgomote. De asemenea, acesta este important pentru tracțiune și performanță - confortul mai mare sau mai mic în timpul călătoriei variază foarte mult între diferite mărci de anvelope, de aceea trebuie să căutați doar cele mai bune mărci pentru cauciucuri.

 

Siguranță

Capacitatea de frânare a vehiculului, la viteze normale și chiar mari, afectează siguranța. Din acest motiv, este important să se ia în considerare caracteristicile și calitatea unei anvelope de camion, alegând întotdeauna cel mai bun raport calitate-preț. În plus, va trebui să verificați periodic starea anvelopelor deoarece nivelul de uzură al acestora va influența negativ capacitatea de a opri vehiculul greu – cu cât banda de rulare este mai tocită, cu atât distanța de frânare crește.

 

3.     Tipuri de anvelope pentru camioane

 

Proiectarea anvelopelor camioanelor variază foarte mult de la producător la producător. Cele concepute în primul rând pentru tracțiune, care în general sporesc siguranța și performanța, nu oferă adesea o călătorie liniștită. De fapt, pot crea, de asemenea, o cantitate semnificativă de zgomot și vibrații. Dacă aveți un camion sau administrați o flotă de camioane, va trebui să evaluați care dintre acești factori sunt cei mai importanți pentru afacerea dumneavoastră.

 

Există diferite tipuri de anvelope de camion concepute special pentru a îmbunătăți performanța în moduri diferite. Cu toate acestea, majoritatea șoferilor de camioane aleg să monteze anvelope care se încadrează în una dintre următoarele 5 categorii principale:

1.     Anvelope pentru camioane sau vehicule industriale care parcurg distanțe mari;

2.     Anvelope pentru toate tipurile de suprafețe de drum, pe distanțe scurte și lungi;

3.     Anvelope cu rezistență mai mare pentru suprafețe mai denivelate;

4.     Anvelope pentru zonele urbane și suburbane;

5.     Anvelope pentru utilizare exclusivă off-road ( offroad );

Tipuri de anvelope pentru camioane în funcție de construcție

Atunci când alegeți anvelopele, puteți alege din 3 tipuri în funcție de construcție: radial – R, diagonal – D sau centurat/ belted – B. Pentru camioane, puteți alege între două tipuri în ceea ce privește construcția:

·        radiale - o durată mai mare, dar la un preț mai mare.

·        centurate / belted - includ centuri de armare pentru a crește nivelul de stabilitate la virare.

Majoritatea camioanelor moderne sunt echipate cu anvelope radiale, cu tehnologie anti-perforare care permite limitarea deformării și o rezistență mai mare la forța centrifugă. Pot include nylon sau oțel, pentru a crește durabilitatea și rezistența.

Tipuri de anvelope pentru camioane în funcție de poziție

Una dintre diferențele remarcate între anvelopele de camioane și anvelopele auto normale este faptul că anvelopele camioanelor sunt utilizate pentru a îmbunătăți performanțele vehiculelor grele în funcție de poziția sau, mai degrabă, de puntea în care sunt instalate. Tot în acest caz, avem două tipuri de anvelope: direcțională și tractări. În cazul anvelopelor direcționale pentru camioane, acestea sunt montate pe partea din față, adică pe arborele de antrenare în cazul în care se aplică puterea motorului. Au un design special, gândit să îmbunătățească aderența și să promoveze expulzarea apei. Cele tractări sunt concepute pentru a rula, fără cuplu, sunt puternice, cu laturile întărite și trebuie să sprijine o greutate foarte mare.

 

 

4.     Top cele mai bune anvelope camioane

 

Indice viteză G (90 km/h) cu indice greutate 140 (2500.0 kg)

ANVELOPA SAILUN 315/80R22.5 156/150 G S917

ANVELOPA SAILUN 315/80R22.5 156/150 G S913

ANVELOPA SAILUN 13R22.5 S917 154/151G 18PR

ANVELOPA SAILUN 315/80R22.5 S917 18PR 156/150G

 

Indice viteză  J (100 km/h) cu indice greutate 146/143 (3000.0 kg/5725.0 kg)

ANVELOPA SAILUN 445/45R19.5 160 J S696

ANVELOPA SALIUN 435/50R19.5 160 J S696

ANVELOPA SAILUN 435/50R19.5 S696 20PR 160 J

ANVELOPA SAILUN 275/70R22.5 CONVOY 16PR 148/145J

ANVELOPA SAILUN 295/80R22.5 S917152/148J 16PR


butonsuna pus in index.php din tema